Proiecte

 

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Activități desfășurate de elevii  Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României!


SIMPOZION NAȚIONAL „AVRAM IANCU - Model și inspirație”, ediția a VIII-a

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia organizează joi, 13 decembrie 2018 Simpozionul Național "Avram Iancu - Model și inspirație", ediția a VIII-a. Simpozionul este înscris în calendarul activităților educative regionale și interjudețene 2018, fără finanțare MEN, poziția 638.

Simpozionul este adresat cadrelor didactice și elevilor de gimnaziu, clasele VII - VIII și se desfăşoară pe cinci secţiuni:

 1. Secţiunea I – Mediu
 2. Secţiunea II –  Sănătate
 3. Secţiunea III – Socio-umanitar/Voluntariat  
 4. Secţiunea IV – Educație
 5. Secţiunea V – Dezvoltare

 NU se percep taxe de participare.

Detalii privind temele abordate, precum și organizarea și desfășurarea simpozionului se află aici.

 


LA MULTI ANI, ROMANIA!

 

 
Elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia sărbătoresc Centenarul Marii Uniri prin activitatea 800 pentru România!
 
 
 


 


MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, elevii şi dascălii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia vor participa la numeroase manifestări ce se vor organiza luni, 27 noiembrie, de la ora 1130.
În semn de respect şi de preţuire faţă de simbolurile şi însemnele naţionale, elevii și profesorii școlii vor îmbrăca cu mândrie ia și cămașa tradițională, iar la piept vor purta panglici tricolore sau cocarde. Imnul naţional al României va răsuna puternic în curtea școlii, iar la finalul manifestărilor, toți se vor prinde în hora bucuriei.
Scopul acestor manifestări este cultivarea respectului față de valorile și simbolurile naționale, dezvoltarea sentimentului patriotic al elevilor, precum și formarea unor comportamente și atitudini dezirabile.
 
Activități:
- confecționarea de steaguri și de ecusoane
- evocarea momentului în pictură
- lecturarea unor povestiri cu conținut istoric
- expoziție de colaje,  afișe/ postere
- lecție de patriotism:Să ne cunoaștem istoria
- momente artistice susținute de corul școlii
- vizită la Muzeul Unirii Alba Iulia: Pe urmele strămoșilor
evocarea evenimentului de la 1 Decembrie
Hora bucuriei

CARIERE DE SUCCES

Școala Gimnazială “Avram Iancu” Alba Iulia organizează în data de 27 noiembrie 2017, ora 1300, activitatea “TÂRGUL LICEELOR”. Această activitate este dedicată elevilor din clasele a VIII-a și face parte din proiectul “CARIERE DE SUCCES”, care a devenit o tradiție a școlii noastre și care are ca scop orientarea în carieră a elevilor.
La acest eveniment sunt invitați să participe foștii absolvenți ai școlii noastre, însoțiți de cadrele didactice, pentru a prezenta oferta liceului pe care l-au ales.
 
Scopul proiectului este acela de a-i ghida pe elevi în alegerea conștientă a liceului/specializării potrivite, în funcție de interesele, abilitățile și personalitatea lor.
 
 Licee participante:
 • Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia
 • Colegiul Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia
 • Colegiul Economic “Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia
 • Colegiul Tehnic “Apulum” Alba Iulia
 • Colegiul Tehnic “Alexandru Domșa” Alba Iulia

 


Cu prilejul Zilei Naţionale a României, elevii şi dascălii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia vor participa la numeroase manifestări ce se vor organiza în zilele de 28-29 noiembrie 2016.

Scopul acestor acţiuni este dezvoltarea ataşamentului elevilor faţă de valorile poporului român, şcoala reprezentând mediul optim pentru formarea spiritului civic şi patriotic al acestora.
 
Activităţi:
Expoziţie de afişe/postere cu tema: „Mândru că sunt român”
Depunere de flori şi panglici tricolore pe monumentele funerare din Cimitirul Eroilor
Lecţia de patriotism - Elevii vor face cunoştinţă cu câteva dintre personajele marcante ale istoriei care au contribuit la înfăptuirea Unirii
Momente artistice susţinute de corul şcolii

 


SIMPOZIONAL NAŢIONAL "AVRAM IANCU - MODEL ŞI INSPIRAŢIE" 

Proiectul face parte din Calendarul activităţilor educative regionale şi interjudeţene aprobat de Ministerul educaţiei, fiind cuprins şi în Programul activităţilor în domeniul culturii, recreerii şi religiei al Consiliului Judeţean Alba.
Organizatorii  doresc, prin intermediul acestui proiect, reafirmarea modelelor istorice atât de necesare în formarea şi dezvoltarea conştiinţei naţionale a elevilor.
 
 • Ediţia I - 30 noiembrie 2010
 • Ediţia a II-a  - 28 noiembrie 2011
 • Ediţia a III-a - 28 noiembrie 2012
 • Ediţia a IV-a - 10 decembrie 2013
 • Ediţia a V-a - 10 decembrie 2014

Galerie foto aici