Proiectul THE CHANGE AGENT

Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia este parteneră în cadrul proiectului ,,THE CHANGE AGENT”, contract nr. 2018-EY-PMIP-R1-0016 din cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 având un buget de 24.400 eur.  

Date proiect aici

 


Conferinţa MUNiM 2017 s-a desfăşurat în perioada 22-26 martie 2017 în oraşul Mostar şi a fost organizat de liceul internaţional United World College, unde studiază elevi din 60 de ţări, din toate colţurile lumii. Au participat la conferinţă peste 200 de elevi de la şcoli din Marea Britanie, Albania, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Croaţia, România, dar şi tineri de diverse naţionalităţi aparţinând şcolii gazdă.

       Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Alba Iulia a fost prezentă pentru prima dată la Conferinţa din Mostar, dar are experienţe similare dobândite în cadrul altor evenimente MUN (Model United Nations). MUN-urile sunt conferinţe unde participanţii dezbat diverse teme de actualitate mondială în acelaşi fel în care aceste teme sunt dezbătute la ONU, respectând toate procedurile aferente. La conferinţa de la Mostar au participat de la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Alba Iulia elevele Irina Cristian, Nicole Pascu, Anamaria Gligor, Irina Isailă şi prof. Ioana-Maria Toma.
       Ceremonia de deschidere a avut un oaspete însemnat în persoana d-nei Ayse Selcan SANLI - Consulul General al Turciei la Mostar. Pe parcursul desfăşurării lucrărilor, au existat mai mult comitete în cadrul cărora au avut loc dezbaterile, cum ar fi: Comitetul pentru mediu - Supraexploatarea resurselor naturale în ţările member; Uniunea Europeană - Extinderea Uniunii Europene; Consiliul de Securitate - Rolul Naţiunilor Unite în repoziţionarea graniţelor în zonele de conflict major la nivel global.

 

Conferinţa BaLMUN 2017 s-a desfăşurat în perioada 27-30 aprilie 2017 la Banja Luka, în Bosnia şi Herţegovina. Au fost prezenţi 450 de elevi, de la 20 de şcoli, din 8 ţări: Serbia, Macedonia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Rusia, Italia şi România. Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Alba Iulia a participat pentru al treilea an consecutiv, delegaţia fiind format din cinci elevi: Daria Ursa, Miruna Brad, Alexandra Pop, Miruna Docolin şi Rareş Nandra, însoţiţi de prof. Ioana-Maria Toma.

Elevii au dezbătut probleme importante cu care se confruntă lumea azi, au redactat rezoluţii şi amendamente, au susţinut argumente pro şi contra, au negociat soluţii şi au votat rezoluţiile în cadrul Adunării Generale care a avut în ultima zi de conferinţă. În cadrul Adunării Generale a conferinţei BaLMUN, Rareş Nandra a fost ales ”Best Delegate” dintre cei 450 de elevi participanţi. Best Delegate este o recunoaştere a faptului că eşti foarte bine pregătit, te-ai făcut înţeles, ai ştiut să-ţi susţii diplomatic punctul de vedere, ai reuşit să negociezi cu ceilalţi şi să gaseşti un punct comun pentru toţi.

 


Proiecte e-Twinning